Konstsmide i Stockholm

Konstsmide är inte ett räcke med vridna stänger! Enligt vår ide är konstsmide något vackert av metall! Vi har levererat vackra smidesarbeten i Stockholm sedan 1951. Det första var den mobila skulpturgruppen De 4 elementen av Alexander Calder. Den skänktes av byggmästaren Allan Skarne 1967 till Stockholms stad.

Om man skulle vara intresserad av att se så har vi en smalfilm från tillverkningen. Denna mobil är renoverad och flyttad flera gånger, och fungerar fortfarande. Nu ska 1% av byggkostnaden bli konst, så vi har ett stort samarbete med konstnärer från hela Sverige som fått uppdrag att utsmycka våra rondeller och byggnader.

Det absolut bästa konstsmide vi gjort är Johan Ferner Ströms puckelbollplan i skärholmen. Där är det så orättvist det kan bli! Vi har samarbetat med ledande konstnärer och formgivare genom alla år, och vi har träffat legenden Ralph Erskin när vi byggde ett 10 m högt solur till Myrstugeberget.

Gröna lunds tivoli i Stockholm är den plats där vårt konstsmide är mest frekvent. Allt du kan ta på har vi gjort. Alla räcken, lyktstolpar och köledare. Johans robot står som entre till fritt fall.